Gruppverksamhet

Smärtskola

Det är viktigt att du som lever med långvarig smärta får rätt råd, behandling och hjälp att hantera den. I smärtskolan lär vår fysioterapeut och arbetsterapeut ut olika metoder för att klara en vardag med långvarig smärta på bästa möjliga sätt. Det ingår teori och praktisk träning.  Du som har behov kommer få individuell stöttning i träning efter smärtskolan.

Artrosskola

Artrosskolan leds av arbetsterapeut och sjukgymnast. Vid dessa tillfällen får du information om vad artros är, vad det kan bero på och hur det kan behandlas. Det finns mycket du kan göra själv för att lindra dina besvär. Målet är att du ska få kunskap och verktyg att hantera din artros och dess konsekvenser.

KOL-skola
KOL-skolan vänder sig till dig med diagnostiserad KOL som vill veta mer om din sjukdom och vad du själv kan göra för att må bättre. KOL-skolan är baserad på information från patientutbildningen av riksförbundet HjärtLung och hålls av sjuksköterska och fysioterapeut. Kursen består av fyra lärotillfällen, ca 1,5 h med olika teman.

Innan kursen startar bör du träffa oss på rehab för en första bedömning av din gångförmåga och styrka.

Stresskurs

Stresskursen riktar sig till dig med stressrelaterad ohälsa som är sjukskriven eller är på gränsen till sjukskrivning.  Syftet är att du ska få bättre kunskap om hur stress påverkar dig fysisk och psykiskt samt få strategier för hur ska kunna påbörja en förändring i positiv riktning.   Kursen leds av psykolog, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Balansträning i grupp

Vill du bli starkare och förbättra din balans? Vi erbjuder balansträning 2 gånger/vecka under 5 veckor. Träningen sker i en liten grupp där övningarna anpassas individuell av våra fysioterapeuter.   I behandlingsperioden ingår även en föreläsning om fallprevention i hemmet!

Är du intresserad av våra kurser, kontakta oss på Hovås Askim Rehab för mer information! Ring 031–7279040 eller skicka ett meddelande på Mina Vårdkontakter/1177.

 

Gruppverksamhet på Hovås Askim Rehab