Arbetsterapi

Arbetsterapeuten kan hjälpa dig som har svårt att klara av dina vardagliga aktiviteter på grund av sjukdom, skada eller stress.

Åtgärderna kan vara:

 • Hjälpmedelsrådgivning/­förskrivning
  Bedömning och utprovning av hjälpmedel t ex förflyttnings-, uppresnings-, förhöjnings- och kognitiva hjälpmedel.
 • Anpassningar i hemmet
  Utredning och bedömning för intygsskrivning vid ansökan om bostadsanpassningsbidrag.
 • Handrehabilitering                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Vid skador i handen samt vid besvär med smärta domningar och funktionsnedsättningar i händerna.
 • Stresshantering
  Utredning och behandling för att hitta balans i din vardag vid stressrelaterade besvär. Vi arbetar med ReDO som är en kurs där vi arbetar med att hitta balansen i vardagen. Vi har även stresshanteringskurs.
 • Ergonomi                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Ergonomisk rådgivning för att använda kroppen på rätt sätt i vardagliga aktiviteter.

 

Du är välkommen utan remiss men tid behöver bokas.

 

Arbetsterapi på Kållered Rehab